Wat is BAKKT

Wat is BAKKT

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat is Bakkt nu precies en welke invloed heeft dit voor de Cryptocurrency industrie?

Wat is Bakkt? en hoe beïnvloedt het de cryptocurrency-industrie?

De Intercontinental Exchange heeft enkele maanden geleden Bakkt gelanceerd, een open en naadloos wereldwijd cryptocurrency platform en -netwerk waarmee consumenten en bedrijven digitale activa op een éénvoudige, veilige en efficiënte manier kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven. Het ecosysteem biedt ook fysiek verankerde ééndaagse bitcoin futures contracten en bitcoin warehousing.

Volgens de aankondiging is Bakkt een open ecosysteem dat wordt geïntroduceerd in samenwerking met BCG, Microsoft en Starbucks. Idealiter is het platform bedoeld om ICE-klanten toegang te geven tot Bitcoin en cryptocurrencies in de wereldwijde markt of om ze te verhandelen, aldus Bakkt CEO Kelly Loeffler.

De verhuizing, die naar verwachting een aantal effecten zal hebben op crypto markten wordt door velen ondersteund, waaronder Thomas Lee, de mede-oprichter van Fundstrat Global die het als een "stappenplan beschouwt dat laat zien dat grote instellingen ondersteunende infrastructuren creëren voor crypto." 

Hieronder volgen enkele manieren waarop BAKKT de cryptocurrency industrie zal beïnvloeden.

Spelers samenbrengen in een enkel crypto platform met invloedrijke bedrijven, instellingen, handelaren en consumenten die willen profiteren van cryptocurrencies in de wereldwijde handel en dit zonder af te doen aan efficiëntie, veiligheid en bruikbaarheid maar deze factoren samenbrengen. Verder biedt het platform een breed scala aan diensten. Het zal beschikken over derivaten, bewaaroplossingen en asset-tokenisatiesystemen verder zal het ook handels- en consumententoepassingen hebben.

Oprichter en voorzitter en CEO van Intercontinental Exchange Jeffrey C. Sprecher zei:

Het bouwen van een verbonden infrastructuur zou helpen om "vertrouwen" op te bouwen in crypto activaklasse op een "wereldwijde schaal" en dit in overeenstemming met als doel transparantie en vertrouwen te brengen in "voorheen ongereguleerde markten”.

Eén effect is dat het project grote bedrijven die zogenaamd niet op cryptocurrencies zijn aan te moedigen, zich waarschijnlijk wel in cryptocurrencies zullen wagen. Ten eerste wordt het geleid door invloedrijke bedrijven met ervaring in wereldwijde financiering en op grondstoffenmarkten en ten tweede begunstigt de structuur institutionele beleggers. De aard en het type van zijn diensten en functies zijn ook bedoeld om de adoptie van cryptocurrencies door deze bedrijven aan te moedigen.

Het Bakkt-systeem wordt beheerd door ICE welke een goede reputatie heeft bij enkele van de grootste financiële leiders, zoals Fidelity Investment, JP Morgan en Charles Schwab. Het zou dus idealiter tot de instroom van meer geld en investeringen in cryptocurrency moeten zorgen, dit kan wel eens het vertrouwen en de hulp zijn om de crypto markten een boost te geven.

ICE, de eigenaar van het platform en waarvan verwacht wordt dat het de leiding zal nemen, is de moedermaatschappij van de New York Stock Exchange en is 'swerelds grootste eigenaar van beurzen en clearing houses. Het beheert 23 gereglementeerde beurzen en speelt een aanzienlijke rol op de New York Stock Exchange en 6 clearing houses waar handel wordt gehost voor en van duizenden verschillende activa en derivaten. Het bedrijf verbindt ook markten om bedrijven te laten investeren, verhandelen en beheren van risico's op de wereldwijde financiële- en grondstoffenmarkten. Het biedt ook marktgegevens en connectiviteit over vrijwel alle activaklassen. Ze hebben bedrijven geholpen meer kapitaal te werven dan eender welke andere exchange in de wereld.

Andere partners in het Bakkt-project zijn Microsoft en Starbucks. De aankondiging zei ook dat Bakkt zal worden gefinancierd door andere filialen, waaronder Fortress Investment Group, Eagle Seven, Galaxy Digital, Horizons Ventures, Alan Howard, Pantera Capital, Protocol Ventures en Susquehanna International Group, LLP. De uitwisseling heeft een overschot van $ 85 miljard aan middelen met een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 6 miljard en dit geeft ze meer mogelijkheden om te gebruiken voor hun ambities.

Aanmoedigen van cryptocurrency adoptie en de factor institutionele klanten

Afgezien van het aanmoedigen van de deelname van traditionele bedrijven aan cryptocurrencies zal het platform en de onderneming de deelname van jongere generaties en bedrijven op cryptocurrency markten aanmoedigen van wie de meesten minder vertrouwen hebben voor grotere financiële centra in vergelijking met oudere bedrijven en generaties. Onderzoek toont aan dat steeds meer van de jongere generaties vaker cryptocurrencies gebruiken om digitale assets als een waardevolle voorraad te gebruiken. Naast dat zijn cryptocurrencies meer op elkaar zijn afgestemd voor digitale economieën voelt de jongere generatie zich comfortabeler om transacties uit te voeren met behulp van elektronische systemen in vergelijking met oudere personen.

Het debat over het stimuleren van crypto acceptatie bij institutionele beleggers gaat door. Het Bakkt-platform maakt het voor institutionele beleggers veiliger om zich in cryptocurrencies te wagen  door de volatiliteit te verminderen, niet voor iedereen in de hele markt maar voor ICE-klanten - bekend als een van de grootste toetredingsdrempels - . Het vermindert de volatiliteit door institutionele beleggers in staat te stellen zich in te dekken tegen Bitcoin en winst te maken.

Met behulp van het platform kunnen bedrijven en institutionele beleggers het potentieel van digitale assets via gereguleerde bestaande infrastructuur ontsluiten van de handel tot het benutten van de waarde van digitale beloningen en puntensystemen voor hun klanten.

Starbucks bijvoorbeeld, zal het ecosysteem gebruiken om meer betaalopties aan klanten aan te bieden - klanten kunnen digitale activa omzetten in Amerikaanse dollars.

Maria Smith, vice-president van partnerships en betalingen bij Starbucks. 

Starbucks zal als de belangrijkste retailer zal een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van praktische, vertrouwde en gereguleerde toepassingen voor consumenten om hun digitale activa om te zetten in Amerikaanse dollars voor gebruik bij Starbucks, met deze toepassingen kunnen klanten ook punten die zijn verzameld voor koffie, inwisselen naast het betalen met Bitcoin en digitale activa.

Het is dan ook te zien dat het platform op weg is naar het bevorderen van de bruikbaarheid van digitale assets voor dagelijkse uitgaven en activiteiten.

Moedig crypto bruikbaarheid aan en maak het voor iedereen gemakkelijker

Naast het stimuleren van de acceptatie door institutionele beleggers, zal het platform het ook gemakkelijker maken voor bedrijven die digitale valuta willen accepteren. Dit door het gemakkelijker maken om digitale activa in fiat om te zetten. Er zijn veel redenen waarom een ​​bedrijf cryptocurrencies zou willen accepteren en gebruiken voor wereldwijde transacties en zaken, bijvoorbeeld:

  • Cryptocurrencies zouden veel beter zijn voor bedrijven in landen met aanhoudend hoge inflatiecijfers of;
  • bij het betalen van buitenlandse werknemers of;
  • om creditcardfraude en kosten te voorkomen bij wereldwijde verzending.

Een eenvoudige conversie tussen crypto en fiat zijn echter belangrijk.

Het systeem zal het mogelijk maken dat een bepaald bedrijf of een institutionele belegger waar mogelijk, wereldwijd kan profiteren van beide werelden van digitale activa en fiat, zonder zich zorgen te maken over de risico's, volatiliteit en regelgevingskwesties. Daarnaast zou het de toepassing van cryptocurrencies op vele manieren kunnen bevorderen. Eén voorbeeld is hierboven gegeven met Starbucks en de andere wordt besproken in de asset tokenization sectie in dit artikel, hieronder.

De aankondiging zei dat de eerste use case van dit ecosysteem zal zijn voor de handel in en conversie van Bitcoin versus fiat valuta. Het begint met Bitcoin, omdat het de meest liquide digitale valuta is die ook het meest algemeen wordt geaccepteerd en wordt gebruikt dan alle andere cryptocurrencies. In de toekomst kan het onvermijdelijk zijn dat een dergelijk systeem andere digitale valuta ondersteunt, aangezien er zoveel andere zijn die beslist beter bruikbaar zijn dan Bitcoin, hoewel deze op dit moment nog niet algemeen wordt gebruikt zoals Bitcoin.

De ETF factor in crypto brengen

Bakkt's ééndaagse fysiek geregelde Bitcoin futures contracten en warehousing worden vrijgegeven of starten vanaf november 2018 onder voorbehoud van herziening en goedkeuring door CFTC. Idealiter stelt de ETF klanten in staat om BTC één dag te kopen en de levering van de valuta de volgende werkdag in tastbare vorm te verwachten. Het kan dus praktisch leiden tot een grotere vraag vooral omdat het de fysieke levering van Bitcoin en cryptocurrencies of digitale assets betreft.

De twee functies helpen institutionele ICE-klanten Bitcoin en cryptocurrencies te riskeren. Ze zullen zich kunnen indekken tegen de volatiliteit van bitcoin.

De Clearinghouse is van plan een afzonderlijk garantiefonds te creëren dat door Bakkt wordt gefinancierd. De opslagoplossing zal het aloude pijnpunt van het feitelijk veilig opslaan van cryptocurrencymoeten overwinnen. Dit vermindert de risico's bij het gebruik van cryptocurrency en digitale assets en vergroot de mogelijkheden om cryptocurrencies te gebruiken.

Velen hebben gezegd hoe een crypto ETF kan helpen de crypto vraag te stimuleren, vooral als het fysiek geregeld is. ETF's hebben de prijzen historisch verhoogd en hebben geleid tot een prijsstijging van 300% in goudprijzen na introductie in de goudmarkten in 2013. 

Mogelijkheid om iets te verhandelen en te tokeniseren 

Dit gezegd, het zou duidelijk moeten zijn dat het ecosysteem gericht is om alle voordelen van cryptocurrencies te combineren en het voor bedrijven mogelijk te maken om ervan te genieten op één enkel platform. Deze functie is groot, of u nu spreekt over tokenising van onroerend goed, kunst of een ander product of dienst. Eenmaal getokeniseerd, kan elk activum in delen of porties worden verhandeld aan een of meerdere beleggers.

Cryptocurrencies en blockchain maken het veel gemakkelijker om mee te werken dan fiat, maar dit ecosysteem zal het gemakkelijker maken voor degenen die tokens aanbieden en tokenized eigendom verkopen om fiat te ontvangen en op te slaan of te bewaren voor tokenisatie, omdat het een gemakkelijke conversie tussen crypto en fiat mogelijk maakt. Het systeem kan bijvoorbeeld helpen om waardevolle gegevens, computerverwerkingsvermogen, bandbreedte op een gedecentraliseerd netwerk, enz. Te symboliseren.

Zelfs de naam van het platform - Bakkt (voor "Backed" of "Ondersteund") suggereert dat het de tokens die op het platform worden gelanceerd, ondersteund worden door echte assets in de echte wereld. Deze functie stimuleert ook marktinnovatie.

Bron: http://www.cryptomorrow.com/2018/08/20/what-is-bakkt/


doopie logo grey

Wilt u beginnen met het handelen in Crypto, maar weet u niet hoe of vind u het te gevaarlijk om uw geld zomaar te investeren? Dan kunt u ons kanaal of onze gratis cursus crypto traden volgen en maken wij u helemaal startklaar om te gaan handelen!

Ook een succesvolle trader worden?
Leren traden met cryptocurrency! Schrijf je in voor het leerprogramma of wordt lid van de Platinum Club en ontdek hoe je meest voorkomende fouten kan voorkomen, jezelf kan verbeteren en een succesvolle trader wordt. 

Contacteer ons

© 2020 DoopieCash. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | algemene voorwaarden

Het Doopiecash Excel hoeveel ben ik waard sheet gratis in je mailbox!

Bewerk dit overzicht direct online via Google Sheets of rechtstreeks op je computer in Excel.

Alles wat je ervoor moet doen is je inschrijven op de nieuwsbrief. 


* Verplichte velden