FINRA eerste cryptocurrency gerelateerde disciplinaire actie uitgevaardigd

FINRA eerste cryptocurrency gerelateerde disciplinaire actie uitgevaardigd aan hempcoin

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) heeft haar eerste cryptocurrency gerelateerde disciplinaire actie uitgevaardigd, waarbij Timothy Tilton Ayre, een makelaar in Agawam, Massachusetts, belast wordt met effectenfraude en de onwettige distributie van HempCoin, waarvan het agentschap claimt dat het een niet-geregistreerde cryptocurrency security is.

FINFRA, een non-profit organisatie onder toezicht van de SEC om regels op te stellen en naleving van federale effectenwetten af ​​te dwingen, heeft Ayre ervan beschuldigd mensen proberen te laten investeren in Rocky Mountain Ayre Inc. (RMTN) door de aankoop van HempCoin, dat Ayre beweerde dat "het eerste minable-muntje was dat werd ondersteund door verhandelbare waardepapieren", van januari 2013 tot oktober 2016, volgens de klacht.

Het agentschap beweert dat Ayre frauduleuze verklaringen aflegde over de financiën van RMTN, die over de toonbank werden verhandeld en die werden genoteerd op de Pink Market van OTC Markets Group.

Misrepresentations aangehaald

FINFRA beweert verder dat Ayre in juni 2015 de rechten van de munt heeft gekocht en deze heeft omgepakt als een security die door RMTN werd gesteund als gewone aandelen. Hij noemde HempCoin 'de eerste valuta ter wereld die het eigendom van de aandelen vertegenwoordigt' in een beursgenoteerd bedrijf. FINFRA beweert beleggers te verzekeren dat elke munt het equivalent van 0,10 aandelen van gewone RMTN-aandelen waard was.

Tegen het einde van 2017 hebben investeerders meer dan 81 miljoen HempCoin-veiligheidstokens gemined, gekocht en verkocht op twee crypto-exchanges, volgens de klachtclaims. Bovendien heeft Ayre HempCoin nooit geregistreerd en heeft hij geen registratievrijstelling aangevraagd.

Beleggers zouden worden misleid

Ayre heeft beleggers ook bedrogen door valse informatie en omissies met betrekking tot RMTN te geven van januari 2013 tot en met oktober 2016, aldus FINRA. Hij verzuimde om de illegale verspreiding van HempCoin en zijn creatie van het actief te onthullen, en gaf ook talrijke misleidende en valse verklaringen in de financiële overzichten van het bedrijf, zo stelt de klacht.

De klacht initieert FINFRA-procedures waarvoor bevindingen nog moeten worden vastgesteld. De klacht bevat geen enkele beslissing met betrekking tot de beschuldigingen. De in de klacht genoemde partij heeft het recht om een ​​hoorzitting te vragen voor een FINFRA tuchtpanel. Remedies kunnen een schorsing van de effectenhandel, een censuur, een boete of een overlevering van winsten met betrekking tot de overtreding omvatten.


doopie logo grey

Wilt u beginnen met het handelen in Crypto, maar weet u niet hoe of vind u het te gevaarlijk om uw geld zomaar te investeren? Dan kunt u ons kanaal of onze gratis cursus crypto traden volgen en maken wij u helemaal startklaar om te gaan handelen!

Ook een succesvolle trader worden?
Leren traden met cryptocurrency! Schrijf je in voor het leerprogramma of wordt lid van de Platinum Club en ontdek hoe je meest voorkomende fouten kan voorkomen, jezelf kan verbeteren en een succesvolle trader wordt. 

Contacteer ons

© 2020 DoopieCash. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | algemene voorwaarden

Het Doopiecash Excel hoeveel ben ik waard sheet gratis in je mailbox!

Bewerk dit overzicht direct online via Google Sheets of rechtstreeks op je computer in Excel.

Alles wat je ervoor moet doen is je inschrijven op de nieuwsbrief. 


* Verplichte velden