Bodem nu écht bereikt? Bitcoin vertoont stabiliteit rond de $6.500
Bodem nu écht bereikt? Bitcoin vertoont stabiliteit rond de $6.500

Bodem nu écht bereikt? Bitcoin vertoont stabiliteit rond de $6.500

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nadat Bitcoin (BTC) in de eerste week van september $1.000 zakte en Ethereum (ETH) vorige week met $172 een nieuw dieptepunt van in 2018 bereikte, lijkt de gehelecryptocurrency markt sinds woensdag 12 september terug een stijgend patroon te vertonen.

Het is misschien te voorbarig maar sinds BTC $6.500 voorbijgestreefd is wordt er al gesproken over een nieuwe bullrun, echter zijn er nog verschillende meningen of de bodem reeds bereikt is.

Zo tweette Mike Novogratz, miljardair, investeerder en voormalig trader bij Goldman Sachs en Fortress, vrijdag 14 september dat de cryptomarkt bij een waarde van $186 miljard al een bodem bereikt heeft en klaar is om aan een nieuwe rally op de middellange termijn te beginnen.

Technische indicatoren lieten sterk oververkochte (oversold) condities voor de cryptomarkt laten zien, wat suggereert dat in de komende dagen, zolang het volume van de markt kan worden gehandhaafd een mooie run plaats zou kunnen vinden. Een te snelle Bitcoin prijsstijging is echter niet altijd gunstig voor de markt zoals te zien was eerder in februari, april, juni en augustus. Het is belangrijk dat cryptocurrencies goed uitbodemen en stabiliseren in lagere prijsklasses voordat ze geleidelijk in waarde en volume toenemen.

Luke Martin, gerenommeerd technisch analist in de crypto-sector berichtte op Twitter dat, gebaseerd op de trend die BTC vanaf begin dit jaar volgde, de volgende weerstand (resistance level) voor Bitcoin rond de $6.900 zal liggen:

BTC kaatst steeds terug omhoog vanaf $6.000. Elke sprong omhoog die volgde werd steeds zwakker en bracht ons naar het 61,8% fib [Fibonacci] ‘retracement level’ in de daling. 61,8% retrace van de meest recente daling zet het resistance level van BTC nu op $6.940.

Bodem nu echt bereikt Bitcoin vertoont stabiliteit rond de 6500

Mocht Bitcoin de huidige stabiliteit behouden is het niet ondenkbaar dat het binnen een korte periode de $6.900 overstijgd, maar als het dagelijkse handelsvolume van BTC (op het moment van schrijven bijna $3,5 miljard) afneemt tot minder dan $3 miljard en de rest van de markt moeite krijgt om het momentum terug te winnen, is het aannemelijk dat BTC voorlopig ergens tussen de $6.400 en de $6.500 blijft hangen.


doopie logo grey

Wilt u beginnen met het handelen in Crypto, maar weet u niet hoe of vind u het te gevaarlijk om uw geld zomaar te investeren? Dan kunt u ons kanaal of onze gratis cursus crypto traden volgen en maken wij u helemaal startklaar om te gaan handelen!

Ook een succesvolle trader worden?
Leren traden met cryptocurrency! Schrijf je in voor het leerprogramma of wordt lid van de Platinum Club en ontdek hoe je meest voorkomende fouten kan voorkomen, jezelf kan verbeteren en een succesvolle trader wordt. 

donate-doopie.png

Contacteer ons

© 2020 DoopieCash. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | algemene voorwaarden

Het Doopiecash Excel hoeveel ben ik waard sheet gratis in je mailbox!

Bewerk dit overzicht direct online via Google Sheets of rechtstreeks op je computer in Excel.

Alles wat je ervoor moet doen is je inschrijven op de nieuwsbrief. 


* Verplichte velden