Hacker exploiteert EOS smart contract
Hacker exploiteert EOS smart contract

Hacker exploiteert EOS smart contract om $ 200K te stelen van de gok app

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een miljoen dollar! De EOSbet dApp kreeg een zware klap, slechts enkele dagen nadat hij zichzelf tot de veiligste in zijn soort had verklaard. Hackers hebben 40.000 EOS ($ 200.000) uit de werkende portemonnee van EOSBet gehaald door misbruik te maken van kwetsbaarheden in haar slimme contracten.

 

Een paar uur geleden werden we aangevallen en werden ongeveer 40.000 EOS uit onze bankroll gehaald.

Informeerde een woordvoerder van EOSbet.

Deze bug was niet minder belangrijk, zoals eerder vermeld en we zijn nog steeds bezig met forensics en het samenstellen van wat er is gebeurd.

EOSBet ontwikkelaars hebben sindsdien de dApp offline gezet terwijl de ontwikkelaars precies uitzoeken wat er is gebeurd. Een woordvoerder geeft wel toe dat hackers alleen succesvol waren vanwege een fout in de code.

[EOSBet] zou relatief snel weer online moeten zijn. We hebben de fout beperkt tot een gebrekkige bewering in onze code.

Voegde de woordvoerder van EOSBet eraan toe.

Na gesprekken met andere ontwikkelaars lijkt het erop dat andere spellen ook zijn aangevallen met dezelfde exacte code.

Het lijkt erop dat hackers de 'transfer'-functie van EOSBet extern konden aanroepen met behulp van een nep-hash. Dit heeft het EOSBet-systeem misleid tot het illegaal verzenden van een enorme hoeveelheid EOS. Een enthousiaste Redditor was de eerste om de ontdekking te delen. Hard Fork heeft sindsdien bevestigd dat de hack inderdaad authentiek is. Als we echter naar de EOS-blockchain kijken, kunnen we enkele merkwaardige gebeurtenissen zien. Het lijkt erop dat oplichters, geïnspireerd door Twitter's cryptocurrency scambots , de EOS-blockchain zijn binnengedrongen om te profiteren van de huidige chaos. Kleine hoeveelheden EOS zijn verzonden naar het account van de aanvaller met een aantal bedreigende berichten als bijlage.

Met behulp van een accountnaam die erg lijkt op de officiële EOSBet-portemonnee, stuurt iemand schijnbaar officiële communicatie om legitiem te lijken: 

Eosbet hack message

Aangedreven door GELD exploiteert de hacker het EOS smart contract om $ 200K te stelen van de gok-app. 

Het bericht vertaalt zich ruwweg in:

Memo: Geef het illegale inkomen terug, anders nemen we een team van advocaten in China aan om alle strafrechtelijke aansprakelijkheid en verliezen voor u na te streven. Eosbet officiële eos account: eosbetdicell.

Vervolgens gaat de neprekening door met het aanbieden van een terugbetalingsservice om te profiteren van de zich nog ontwikkelende situatie.

Oplichters proberen gebruikers te laten geloven dat EOSBet zijn klanten vergoedt voor gestolen gelden. Op het moment van schrijven heeft EOSBet geen dergelijke verklaringen afgelegd.

Let op, het officiële EOSBet-account is 'eosbetdice11', niet 'eosbetdicell'. Behoorlijk stiekem.

Een ander leest:

Memo: Geachte spelers, om het verlies van eosbet-spelers in het hackincident goed te maken, lanceerde het platform een ​​nieuwe poging om BET te verzenden.

1EOS = 1BET, het officiële eos-account: eosbetdicell, geeft deze overdracht automatisch dezelfde INZET.

Het blijft onduidelijk of de inbreuk van vandaag op de een of andere manier verband houdt met andere ongebruikelijke activiteiten die zich de afgelopen dagen op EOSBet hebben afgespeeld. Eerder deze week eiste een gelukkige gokker meer dan $ 600.000 van EOSBet door hun geld herhaaldelijk te verdubbelen over een periode van 36 uur. Voor wat het waard is, op dat moment, was een woordvoerder van EOSBet absoluut onvermurwbaar dat het platform niet was gehackt en dat alle weddenschappen op het platform legitiem waren, inclusief die $ 600.000. Wat een verschil maakt het op een dag.


doopie logo grey

Wilt u beginnen met het handelen in Crypto, maar weet u niet hoe of vind u het te gevaarlijk om uw geld zomaar te investeren? Dan kunt u ons kanaal of onze gratis cursus crypto traden volgen en maken wij u helemaal startklaar om te gaan handelen!

Ook een succesvolle trader worden?
Leren traden met cryptocurrency! Schrijf je in voor het leerprogramma of wordt lid van de Platinum Club en ontdek hoe je meest voorkomende fouten kan voorkomen, jezelf kan verbeteren en een succesvolle trader wordt. 

donate-doopie.png

Contacteer ons

© 2020 DoopieCash. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | algemene voorwaarden

Het Doopiecash Excel hoeveel ben ik waard sheet gratis in je mailbox!

Bewerk dit overzicht direct online via Google Sheets of rechtstreeks op je computer in Excel.

Alles wat je ervoor moet doen is je inschrijven op de nieuwsbrief. 


* Verplichte velden