Japanse Crypto exchange Zaif gehackt, $59 miljoen gestolen

Japanse Crypto exchange Zaif gehackt, $59 miljoen gestolen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Japanse Crypto exchange Zaif gehackt, 5.966 Bitcoins ter waarde van $59 miljoen gestolen.

Hackers stelen 5.966 Bitcoins

Volgens een lokaal nieuwsbericht was er op 14 september een beveiligingsbreuk bij de Japanse crypto exchange Zaif. Als gevolg hiervan hebben hackers 4,5 miljard yen gestolen van ‘hot wallets’ van de gebruikers van de exchange. Ook werd er nog eens 2,2 miljard yen van de activa van het bedrijf zelf gestolen. Dat brengt de totale verliezen rond 6,7 miljard yen, wat ongeveer $59,7 miljoen dollar waard is.

Tech Bureau Corp.

Tech Bureau Corp., het bedrijf achter de exchange, verklaarde in een persbericht dat de crypto exchange een server fout ontdekte. Op 18 september kwam de exchange er pas achter dat de fout een hack was en meldde het incident aan de Japanse financiële toezichthouder. De hackers hebben naar verluid zo’n 5.966 Bitcoins gestolen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal Bitcoin Cash en MonaCoin tokens gehackt.

Verliezen worden gedekt

Tech Bureau Corp. laat weten dat de firma Fisco Digital Asset Group Zaif gaat helpen om de verloren cryptocurrencies van de klanten te dekken. Dit wordt gedaan met zo’n 5 miljard yen, omgerekend $44,5 miljoen dollar. Fisco is sinds kort meerderheidsaandeelhouder in het bedrijf. De cryptocurrecny exchange Zaif is de 101 na grootste crypto exchange qua handelsvolume.

Eerder dit jaar had Zaif ook al een groot probleem. In februari waren 16 klanten per ongeluk in staat om cryptocurrencies te kopen tegen een koers van 0 yen per cryptomunt.


doopie logo grey

Wilt u beginnen met het handelen in Crypto, maar weet u niet hoe of vind u het te gevaarlijk om uw geld zomaar te investeren? Dan kunt u ons kanaal of onze gratis cursus crypto traden volgen en maken wij u helemaal startklaar om te gaan handelen!

Ook een succesvolle trader worden?
Leren traden met cryptocurrency! Schrijf je in voor het leerprogramma of wordt lid van de Platinum Club en ontdek hoe je meest voorkomende fouten kan voorkomen, jezelf kan verbeteren en een succesvolle trader wordt. 

Contacteer ons

© 2020 DoopieCash. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | algemene voorwaarden

Het Doopiecash Excel hoeveel ben ik waard sheet gratis in je mailbox!

Bewerk dit overzicht direct online via Google Sheets of rechtstreeks op je computer in Excel.

Alles wat je ervoor moet doen is je inschrijven op de nieuwsbrief. 


* Verplichte velden